Boyun Germe

Boyun Germe Nedir?

Boyun, özellikle kadın bedeninde estetik zarafetin temsilcisi olarak kabul edilir. Boyun germe, yüz estetiği cerrahisinin ihtiyaç duyulan ve rağbet gören uygulamalarından bir tanesidir. Genel olarak diğer yüz estetiği prosedürleriyle bir arada gerçekleştirilir. Boyun germe estetiği, cildin elastik yapısını kaybetmesi, gevşeyerek sarkması ve kırışması gibi görsel şikayetlerin giderilmesi amacıyla uygulanır. Boyun bölgesinde bulunan cilt dokularındaki hacim kaybı, sarkma, kırışıklık gibi sorunlar, yaşam döngüsünün yaşlılık evresinde daha sık görülse de, çeşitli sebeplere bağlı olarak erken yaş gruplarında da meydana gelebilmektedir.

Boyun bölgesindeki deri sarkmalarının nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaşlanma
  • Genetik Yatkınlık
  • Kilo
  • Kötü Yaşam Koşulları
  • Sigara, tütün vb gibi zararlı alışkanlıklar
  • Beslenme bozuklukları
  • Yetersiz ya da ihmal edilmiş cilt bakımı
  • Yer çekimi

Bu liste boyun bölgesini doğrudan etkileyen ve yaşlanmayı tetikleyerek dolaylı olarak etkileyen sebeplerden oluşmaktadır. Yaşlanmanın görsel belirtileriyle ilgili geri bildirimleri boyun bölgesini analiz ederek almak mümkündür. Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahinin yüz estetiği prosedürleri kapsamında değerlendirilen boyun estetiğinde amaç, sarkma ve kırışıklık kaynaklı meydana gelen görsel deformasyonun onarılmasını ve kişinin daha genç, dinç, sağlıklı ve zarif bir görünüme kavuşmasını sağlamaktır.

Boyun Germe Nasıl Yapılır?

Boyun germe estetiğinin hangi yöntemle yapılacağını belirleyen en önemli unsur hastanın yaşıdır. Genç yaşta vakalar için klasik yaklaşımla gerçekleştirilen boyun germe ameliyatlarına gerek olmayabilir. Bu durumlarda, yağ alma yöntemiyle sorun daha pratik bir şekilde giderilmeye çalışılır. 40 yaş üzeri hastalarda liposuction yöntemi yerine cerrahi teknik tercih edilir. Cerrahi tekniğin tercih edildiği durumlarda en önemli konu ameliyatın planlanmasıdır. İzlerin başarılı bir şekilde kamufle edilebilmesi için titiz bir ameliyat planlamasının yanı sıra, cerrahın el becerisi de önemli rol oynar. Hastanın, hastane ve cerrah seçimi konusundaki bilinçli yaklaşımının, ameliyatın başarı oranını artıran en önemli faktörlerden biri olduğu unutulmamalıdır. Hastane şartlarında ve genel anestezi altında yapılması gereken bu ameliyat için, hastanın sağlık koşullarının ameliyata elverişli olup olmadığı konusu önem taşır. Boyun germe prosedürü planlanmadan önce, sözlü ve fiziki muayenelerin yanı sıra, detaylı kan tahlilleri talep edilir. Kulak arkasından saçlı deriye doğru kesi yapılarak gerçekleştirilen boyun germe ameliyatı, alanında uzman bir cerrah tarafından planlandığı ve uygulandığı takdirde, ameliyat öncesi, esnası ve sonrası ile ilgili sıkıntılara sebebiyet vermez. Boyun germe ameliyatının, diğer yüz estetiği prosedürleriyle bir arada gerçekleştirildiği durumlarda, ameliyat süresi değişiklik gösterebilmektedir.

Sıklıkla yüz germe cerrahisiyle birlikte yapılan boyun germe operasyonuna, kulak çizgisi ve kulak arkasına yapılan kesiyle başlanır, fazlalık deri bedenden uzaklaştırılarak, boyun hattı gerilir.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Ameliyat sonrası hastanede yatış, yapılan işleme ya da işlemlere bağlıdır. Sadece boyun germe operasyonu gerçekleştirildiyse, duruma göre hasta aynı gün içerisinde taburcu edilebilir. Operasyon başka işlemlerle kombine edilerek gerçekleştirilmişse hastane yatışı gerektirebilir. Bu konuda nihai kararı, hastanın genel sağlık durumuna göre doktor verecektir. Ameliyat esnasında eğer diren takıldıysa 2 gün sonra çıkarılabilir. Ameliyat sonrasında oluşabilecek ağrılar, tolere edilebilir ve ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir düzeydedir. Ameliyatın morarma ve şişlik gibi beklenen etkileri olacaktır. Morarma ve şişliklerin daha çabuk geçmesi için doktorun önerdiği sürede ve şekilde buz kompresi uygulanabilir. Ameliyat sonrasında hasta, doktor tarafından reçete edilen ilaçları aksatmamaya özen göstermeli, bakım yönergelerine harfiyen uymalıdır. Hastanın özenli çabasıyla 10 gün içerisinde gündelik hayata dönülebilir, iş başı yapılabilir. Ameliyat sonrası 1 aylık süreçte ağır bedensel aktivitelerden kaçınmak gerekir.

10

Alanında Uzman Doktor

4

Tıbbi Branş

2000

Başarılı Operasyon

Boyun Germe Hakkında Diğer Detaylar

Boyun germe estetiği genel olarak 40 yaş üstü kişiler için uygun bir gençleştirme prosedürüdür. Tek başına yapılabildiği gibi, genel olarak yüz germe ameliyatıyla birlikte yapılır. Tek başına yapıldığı durumlarda dahi, kişinin görüntüsüne olumlu katkılar sağlayabilecek kadar etkili sonuçlar sunar. Genel kanının aksine zor ve zahmetli bir ameliyat değildir. Tüm estetik prosedürlerde olduğu gibi altın kural burada da geçerlidir: Doğru klinik, uzman cerrah, bilinçli bir hasta!