İple Yüz Germe Nedir?
Tüm estetik uygulamaların amacı, cerrahi olan ya da olmayan yöntem ve tekniklerden faydalanarak, kişiye iyileştirilmiş bir görsellik sunmaktır. Estetik dünyasının en çok rağbet gören prosedürleri yüz bölgesiyle ilgilidir. Yaşlanma karşıtı uygulamalar ve çözüm seçenekleri araştırılırken yüz estetiği ile ilgili birçok çözüm alternatifine rastlamak mümkündür.
Cilt, zaman içerisinde çeşitli nedenlere bağlı olarak, elastik yapısını kaybedip, sarkmaya ve kırışmaya başlar. Cilt yapısının bozulmasında rol oynayan birçok faktör vardır.
- Yaşlanma
- Genetik yatkınlık
- Alkol, sigara, uyuşturucu gibi insan sağlığını ve yaşamını tehdit eden zararlı alışkanlıklar.
- Beslenme bozuklukları
gibi nedenler cildin canlı, sağlıklı ve genç görünümünü olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Yüz estetiğiyle ilgili, yaşlanma karşıtı olarak adlandırılan uygulamalar sadece cilt yapısı zarar gördükten sonra onarmayı değil, zarar görme riskini de minimize etme amacını taşır. Bu sebeple yüz estetiği prosedürlerini tedbir, telafi şeklinde iki kategoride değerlendirmek çok da yanlış olmaz.
Ameliyatsız yüz germe teknikleri içerisinde, kendini kanıtlamış uygulamalardan bir tanesi de iple yüz germedir. Sarkma, kırışıklık gibi cilt sorunlarının giderilmesinde kullanılan etkili yöntemlerden bir tanesidir.
Kişiye özel planlanan iple yüz germede, hastanın sorununun derecesine bağlı olarak, ip seçimi yapılır. Yerleştirilecek ipin adedi ve bölgesi de yine aynı şekilde bireysel soruna bağlı olarak seçilir. Cilt altına yerleştirilen bu iplere zaman içinde tepki gösteren vücut, kolajen ve elastin üretimini artırır. İpler bir nevi kolon görevi görerek, sarkmaya başlamış olan cilde destek vermeye başlar.
İple Yüz Germe Nasıl Yapılır?
İple yüz germe işlemi cildindeki kırışıklıklar ve sarkmalar için çözüm arayan herkes için uygun olabilecek, güvenle tercih edilebilecek bir estetik uygulamadır. Bu prosedüre, 35 yaş altı kişilerde genellikle gerek duyulmaz ve önerilmez. Cerrahi olsun ya da olmasın tüm estetik uygulamaların sağlıklı koşullarda, uygun teknolojiyle ve konunun uzmanları tarafından gerçekleştirilmesi gerektiği unutulmamalı, iple yüz germe işlemi için de bu yönde yapılacak seçimlere dikkat edilmelidir. İple yüz germe işlemi yapılırken genel anesteziye ihtiyaç duyulmaz. İşlem yapılacak bölge için genel olarak lokal anestezik etki gösteren kremler tercih edilerek, hastanın herhangi bir ağrı ya da acı hissetmesinin önüne geçilir. Anestezi uygulaması öncesinde cilt arındırılır ve temizlenir. İnce uçlu iğneler yardımıyla düz veya kılçıklı ipler kullanılarak işlem gerçekleştirilir. Yanak, kaş, burun altı, çene, gıdı gibi yüz hatlarını oluşturan alanlarda oldukça başarılı sonuçlar sunmakta, yaklaşık 2 yıl boyunca da etkisini koruyabilmektedir.
İple Yüz Germe Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
İple yüz germe işlemi hastanede yatış, işlem sonrası günlerce süren istirahat gibi günlük yaşantıyı sekteye uğratacak iyileşme sürecine sebebiyet vermez. İşlem sonrası kişi, gündelik hayatına, işine, sosyal yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir. Ancak bu durum kişinin kendini korumasına gerek olmadığı, dilediği gibi davranabileceği anlamına gelmemelidir. Yapılan her müdahale, basit dokunuşlarla gerçekleşmiş olsa dahi, sonrasında özenli bir bakım gerektirir. İşlem sonrası, hafif derecede şişmeler, morarmalar ve kaşıntılar meydana gelebilmektedir. Etkisi kısa sürede kendiliğinden geçecek bu durum paniğe yol açmamalıdır. Morarma ve şişme gibi yan etkilere maruz kalmamak için baş bölgesini dik konumda tutmaya özen göstermelidir. İşlem bölgesini sertçe ovalamak, kaşımak, yüz üstü uyumak, güneş ışınlarına maruz bırakmak gibi davranışlardan kaçınmak gerekir.
Alanında Uzman Doktor
Tıbbi Branş
Başarılı Operasyon
İple Yüz Germe Hakkında Diğer Detaylar
Teknolojik gelişmelerle birlikte ivme kazanan yüz estetiği prosedürleri, her geçen gün daha zahmetsiz, ağrısız, iyileşme sürecini kısaltan, zamandan çalmayan yöntemlerle kişileri tatmin edecek, yüz güldüren sonuçlar sunmaktadır. İple yüz germe tekniği de sahip olduğu bu avantajlarla son yıllarda oldukça popüler bir yaşlanma karşıtı uygulama haline gelmiştir.
Yapılan işlemin etkisini tamamen görebilmek için yaklaşık 3 ay gibi kısa bir zaman diliminin göze alınması yeterlidir. Genel anesteziye ihtiyaç duyulmadan ve kesisiz bir şekilde yapılması, bu yönteminin yaratabileceği riskleri ortadan kaldırması bakımından ayrıca bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Tüm bu avantajlar göz önünde bulundurulduğunda, iple yüz germe, yüz gençleştirme prosedürleri içerisinde, pek çok insanın tercih edilebileceği, başarı oranı yüksek bir uygulamadır.
İple yüz germe aşırı sarkmış yüzlerde tercih edilen bir uygulama değildir, başlangıç seviyesinde yüz deformasyonu yaşayanlarda, önleyici bir antiaging tedavi olarak da düşünülebilir.