Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, mikro iğneleme yöntemiyle cilde, ihtiyacı olan vitamin, mineral, protein, hyalüronik asit, antioksidan ve lifting etkisi yaratan benzeri maddelerin karışım halinde veya tek başına enjekte edilmesi işlemidir. Vücutta bazı vitamin ve minerallerin yetersiz olmasının cilt ve saç sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri herkesçe bilinmektedir. Anti-aging prosedürleri kapsamında yüz ve vücutta sıkça tercih edilen mezoterapi, saç köklerini besleyip güçlendirme özelliğiyle de, saç dökülmelerine karşı güçlü bir destekleyici tedavi olarak rağbet görmektedir.
Yüz ve vücut bölgesine uygulanan mezoterapi tedavisiyle, yaşlanma sürecinin görsel olarak yavaşlatılması hedeflenir. Deri altına enjekte edilen ve ciltte lifting etkisi yaratan maddeler, kolajen ve elastini uyararak cildin canlanmasını ve yenilenmesini sağlar.
Mezoterapi Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
- Cilt lekelerinin azaltmaya veya gidermeye yardımcı olur
- Mevcut kırışıklıkların görünümünü azaltır, yeni kırışıklık oluşumunu geciktirir.
- Sarkmaları önlemeye yardımcı olur
- Deri çatlaklarının giderilmesini sağlar
- Akne izleri üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir
- Gözaltlarında morluk veya torbalanmaların giderilmesinde etkilidir
- Saç derisini canlandırarak, sağlıklı saç oluşumunu destekler
- Bölgesel yağlanmalara karşı etkilidir. Mezoterapi karışımındaki maddelerin içerikleri, yağların parçalanmasına yardımcı olur
- Kan dolaşımını sağlayarak selülit görünümünü azaltır
Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanamaz Veya Tavsiye Edilmez?
- Gebelik ve emzirme sürecinde olmak
- Felç geçirmiş olmak
- Uygulama içeriğindeki maddelere karşı alerjisi olmak
- Diyabet, kalp, böbrek hastası olmak
- Kan pıhtılaşma sorunu olmak
Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Mezoterapi tedavisi, 18 yaşını geçmiş ve sağlık koşulları uygun olan herkese istek ve ihtiyaçları doğrultusunda uygulanabilir. Yapılacak sağlık taramaları hem bu uygunluğun değerlendirilmesi, hem de vücudun ihtiyacı olan eksikliklerin tespit edilmesi bakımından önemlidir. Vücutta yeterli olan, vücudun ihtiyacı olmayan hiçbir takviye mezoterapi karışımının içerisinde yer almaz. Mezoterapi tedavisi ağırlıklı olarak yüz ve saç bölgesine uygulanmaktadır.
Yüz Mezoteraspisi (Mezolifting)
Yüz bölgesi için uygulanan mezoterapi tedavisi, mezolifting olarak adlandırılmaktadır. Mezolifting uygulamasında, ihtiyaca göre hazırlanmış ilaçlar azar azar uygulanarak yan etki oluşturma riski minimize edilmektedir.-
- Uygulama öncesi cilt antiseptik solüsyonlarla arındırılarak sterilize edilir.
- Sonrasında, lokal anestezi etkisi olan kremlerle uyuşması sağlanır.
- Mikroiğneleme yöntemiyle, yüz bölgesinde belirlenen alanlara cildin ihtiyacı olan ilaçlar enjekte edilir. Ciltte tazelik, canlılık ve parlaklık etkisi, uygulama sonrası gözlemlenebilmektedir.
Saç Mezoterapisi
Saç mezoterapisiyle, saç köklerinin, ihtiyacı olan vitamin ve minerallerle beslenerek güçlendirilmesi sağlanır. Yine ince uçlu iğneler yardımıyla, saça özel hazırlanan preparat, gerekli noktalara enjekte edilir.
Mezoterapi Uygulaması Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
- Mezoterapi uygulaması öncesinde ve sonrasında kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalıdır.
- 1 ila 2 saat sürebilen geçici kızarıklıklar oluşabilmektedir.
- Morluklar oluşabilmektedir. Bu kompresi yardımıyla giderilebilir, uzaması halinde topikal kremlerle sorun çözülebilir
- İşlemden sonra 24 saat süreyle cilde su değdirilmemesi gerekir
- Cilde makyaj ürünleri 24 saat uygulanmamalıdır
- İşlem bölgesini güneşin zararlı etkilerinden korumak için birkaç gün süreyle yüksek faktörlü güneş kremlerinin kullanılması gerekir
- Sauna, hamam gibi sıcak ortamlardan kaçınılmalıdır
Alanında Uzman Doktor
Tıbbi Branş
Başarılı Operasyon
Mezoterapi Hakkında Diğer Detaylar
Mezoterapi Kaç Seans Uygulanır?
Mezoterapi uygulamasının kaç seanstan oluşması gerektiği sorunun büyüklüğüne göre değişir. Etkinliğini artırmak amacıyla 4 ila 5 seans uygulanması tavsiye edilir. Sarkmalar fazlaysa, kolajen oldukça azalmışsa seans sayısı artırılabilir. Seanslar arasında en az 15 gün zaman olmalıdır.