Kol Germe

Kol Germe Nedir?

Kol germe, omuz bölgesiyle dirsek arasında kalan kısımlarda meydana gelen deri sarkmalarının, estetik plastik cerrahi yöntemlerle giderilmesi prosedüründen oluşur. Derideki gevşeme ve sarkma problemleri, kollar yana veya yukarı doğru kaldırıldığında daha net olarak gözlemlenebilmektedir. Kol germe estetiği her ne kadar cinsiyet ayrımcılığı yapmasa da, kadınların giyinme tercihlerindeki özgürlüğünü büyük ölçüde kısıtlaması bakımından, kadınlar tarafından daha sık tercih edilen bir prosedür olduğu söylenebilir. Vücudun görsel bütünlüğünü tamamen bozan, daha yaşlı, kilolu ve hantal bir görünüme yol açan bu görsel deformasyon, her ne kadar kadınlarla daha çok özdeşleştirilse de, daha fit, sportif ve genç bir görünüm hem kadınlar hem de erkekler için modern dünyanın en büyük gerekliliklerinden biri haline gelmiştir.

Çeşitli sebeplere bağlı olarak zaman içerisinde meydana gelen sarkmaların, sıkı ve düzenli bir spor programıyla giderilebileceği yönünde yanlış bir algı vardır. Spor aktiviteleri, vücuttaki kas yapısının muhafazasına ve güçlendirilmesine yönelik faydalar sağlar. Bunun yanı sıra, zamanın ve yer çekiminin deri yapısı üzerindeki olumsuz etkileri karşısında direnme gücü verir. Spor aynı zamanda da, kilo verme sürecinin mümkün olduğunca sarkma problemi yaşamadan yürütülebilmesinin en elzem koşuludur. Ancak elastik yapısını kaybederek sarkmış bir derinin spor yaparak toparlanabilmesi olası değildir. Bu noktada, Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi prosedürlerinin düşünülmesi tavsiye edilir.

Üst kollarda meydana gelen sarkmaların pek çok farklı sebebi olabilir.

  • Ani ve hızlı Kilo değişimleri
  • Doğum yapmış olma
  • Diyet Programlarının sporla desteklenmemesi
  • Obezite cerrahisi
  • Hareketsiz bir yaşam tarzı
  • Yaşlanma
  • Genetik yatkınlık
  • Yer çekimi

Nedenler tedavi açısından, sonuçlar ise telafi açısından önemlidir. Estetik plastik ve Rekonstrüktif Cerrahide her bir prosedür, sonuç odaklı bir yaklaşımı benimser. Hangi nedene bağlı olarak gelişirse gelişsin üst kol bölgesinde vücudun estetik bütünlüğünü bozan sarkmalar, kol germe cerrahisiyle toparlanabilir.

Kol Germe Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Kol germe, cerrahi müdahaleye engel teşkil edecek bir sağlık sorunu olmayan herkesin tercih edebileceği bir prosedürdür. Vücut hatları tam olarak oturmuş olacak kadar yaşlı, cerrahi şartları kaldırabilecek kadar genç olan herkes yaşadığı sarkma problemleri için kol germe estetiği düşünebilir. Bazı kronik hastalıkların varlığı ameliyat akışı ve sonrası iyileşme süreci açısından son derece önemlidir ve ameliyat için yeterlilik sınavının verilmiş olması her yaş grubu için ön şarttır.

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Estetik cerrah, fiziki muayene ve kan tahlilleriyle ilk olarak kişinin sağlık karnesini oluşturur. Daha sonra, ameliyatına karar verilen hasta için kol germe ameliyatı planlaması yapılır. Hastanın her iki kolu da yanlara açılarak müdahale edilecek alanların şeması çıkarılır. Deri fazlalıklarının yerleri tespit edilerek işaretlenir. Kol germe ameliyatı, kollarda sarkma dışında yağlanma sorunu varsa liposuction ile beraber yapılabilir. Bu durumda önce yağ fazlalıkları alınarak, deri altının boşaltılması ve sarkması sağlanır. Kesinin nereden ve ne boyutta yapılacağı sarkmanın ciddiyetine bağlı olarak değişebilir. Minimal düzeydeki sarkma problemleri için mini kol germe prosedürü uygulanır. Minimal kol germe işleminde kesi yatay bir şekilde koltuk altından yapılacağı için, ameliyat izi koltuk altı bölgesine gizlenebilir. Sarkmanın daha ileri düzeyde olduğu vakalarda ise dirseğe kadar uzanan bir alanda dikey bir şekilde kesi yapmak gerekebilir. Kesinin kolun iç kısmından yapılması, görsel olarak rahatsız edici olmasının önüne geçebilir.

Lokal anestezi veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilen kol germe ameliyatı, kullanılacak ameliyat tekniğine bağlı olarak 1 ila 3 saat arası sürebilir. Ameliyatın ve sonrası iyileşme sürecinin rahat atlatılabilmesi için, sigara kullanan hastaların, operasyondan en az 1 hafta önce sigarayı bırakmaları istenir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Kol germe ameliyatı, kullanılan anestezi şekline bağlı olarak hastanede yatışı gerektirmeyecek kadar zahmetsiz bir prosedürdür. Operasyon, lokal anestezi altında gerçekleştirilmişse hasta bir süre dinlendirildikten sonra taburcu edilebilir. Genel anestezi durumunda, doktor, tedbir amaçlı olarak 1 gece hastanede yatış talep edebilir. Ameliyat sonrası, hafif düzeyde olması beklenen ağrılar, doktor tarafından reçete edilen ağrı kesicilerle kontrol altında tutulabilir. Hastanın günlük hayatına dönmeden önce en az 1 hafta süreyle istirahat etmesi önerilir. Ameliyattan sonra ilk duş 3.günden itibaren alınabilir. Ameliyat sonrası doktorun önereceği süre içerisinde özel kol korsesi kullanılması gerekir. Hasta operasyon sonrası, kol bölgesini zorlayacak aktivitelerden kaçınmalı, ağır kaldırmamaya özen göstermelidir.

10

Alanında Uzman Doktor

4

Tıbbi Branş

2000

Başarılı Operasyon

Kol Germe Ameliyatı Hakkında Diğer Detaylar

Kol germe ameliyatının kalıcı bir uygulama olup olmadığı merak konusudur. Kol germe ameliyatlarının dayanıklılık etkisinin devam edebilmesi için, kişilerin kilo alma verme sirkülasyonunu dengede tutmaları gerekir. Ameliyat sonrası aşırı kilo alıp verme durumunda, kol germe ameliyatı etkinliğini yitirebilir. Bu noktada yaşam tarzı alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve sağlıklı bir rutin benimsenmesi önerilir.