Bacak Germe

Bacak Germe Nedir?

Bacak germe, bacak iç kısmında ve uyluk bölgesinde meydana gelen deri ve yağ fazlalıklarının vücuttan uzaklaştırılarak, bacakların yeniden şekillendirilmesi prosedürüdür. Yaşlanma, doğum yapmış olma, kilo alıp verme ve yer çekimi gibi faktörler, vücutta oluşan deri sarkmalarının ortak nedenlerini oluşturur. Vücudun belli bölgelerinde yoğunlaşan deri sarkmasının bir diğer önemli sebebi de obezite cerrahisi sonrasında hızla verilen kilolardır. Kalça ve diz arası alanı kapsayan uyluk bölgesindeki derinin ve iç bacaklarda bulunan daha ince yapılı derinin yoğun bir şekilde sarkması, genel olarak ani ve hızlı kilo kaybına bağlı olarak gelişir. Bacaklardaki deri sarkmalarından en çok etkilenen alan, daha ince ve hassas yapılı deriyle kaplı olan uyluk iç kısımlarıdır. Bu bölgelerde ve deri kat yerlerinde sürtünmelere bağlı olarak oluşan pişikler, bacak iç kısımlarındaki sarkma problemlerinin en yaygın fiziksel şikayetlerinden biridir.

Bacak Sarkması Yaşam Konforunu ve Kalitesini Nasıl Etkiler?

  • Günlük fiziksel aktivitelerin kısıtlanması,
  • Giyim tercihlerinin sınırlı seçeneklerden oluşması,
  • Sürekli korse kullanma ihtiyacı,
  • Pişik sorununu semptomatik olarak gideren krem, pudra ve benzeri ürünlerin hayatın bir parçası haline gelmesi,
  • Yüzme gibi beden çıplaklığını gerektiren sağlıklı yaşam aktivitelerinden kaçınma
  • Cinsellikten uzak durma

Bacak bölgesinde sarkmaya bağlı oluşan deformiteler, uyluk germe olarak da bilinen bacak germe ameliyatıyla giderilebilir. Bacak iç kısmında veya kasık ile diz arası bölgeyi kapsayan uyluk bölgesinde sarkma problemi olan kişiler, cerrahi müdahale için yeterli sağlık koşullarını sağladıkları müddetçe bu prosedürü düşünebilirler.

Bacak Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Estetik cerrahiyle ilgili tüm prosedürlerde ilk muayene önem taşır. Kişinin istekleri ve ameliyattan beklentileri ne kadar önemliyse, talep ettiği estetik prosedür için uygun bir aday olup olmadığının tespit edilmesi de o kadar önemlidir. Kişinin yaşı, genel sağlık durumu ve ameliyattan beklentileri değerlendirildikten sonra bacak germe operasyonu için prosedür planlaması yapılır.

Ameliyat Öncesi Hasta Nelere Dikkat Etmeli?

  • Ameliyattan en az 10 gün önce sigara bırakılmalı
  • Kan sulandırıcı ve yara iyileşmesini etkileyecek diğer ilaçların kullanımına ara verilmeli
  • Ameliyat öncesi beslenmeye doktorun önereceği şekilde dikkat edilmeli
  • Anestezi için en az 8 saatlik bir açlık gerektiği unutulmamalı

Derinin yapısı, yağ dokuları, sarkmanın derecesi tespit edilerek ameliyat yöntemi belirlenir. Bacak germe ameliyatları 3 şekilde yapılabilir:

1. Mini Bacak Germe: Sarkma probleminin yoğun olmadığı durumlarda tercih edilir. Kasık altından yapılan kesi, sınırlı bir alanı kapsar ve ameliyat izi, kasık bölgesine gelecek şekilde konumlandığı için rahatsız edici bir görsele sebep olmaz

2. İç Bacak Germe: Aşırı kilo veren kişilerde bacak sarkmaları genel olarak iç kısımlarda yoğunlaşır. Sarkmanın derecesine göre bacağın iç kısmından kesi yapılarak deri fazlalıkları alınır. Kesi izi bacak iç kısmında kalacak şekilde tasarlanır.

3. Üst Bacak Germe: Kasık bölgesinden yapılan kesiyle uyluk üst kısmındaki fazla deri çıkarılarak alttaki deri yukarıya doğru gerilir. Sarkma problemleri ileri seviyede olan hastalar içinse, enine ve boyuna T şeklinde kesiler yapmak gerekebilir.

Bacak germe ameliyatlarında, bölgesel yağlanmaların gözlemlendiği alanlarda, liposuction tekniklerinden destek alınabilir.

Bacak germe, genel veya lokal anestezi altında ve hastane koşullarında gerçekleştirilmesi gereken bir prosedürdür. Ameliyat, başka işlemlerle bir arada yapılıp yapılmayacağına bağlı olarak değişiklik göstermekle beraber, yaklaşık 3 saat sürebilir.

Bacak Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

  • Bacak germe ameliyatlarında, hastanın sağlık durumuna göre, genel anestezi tercih edilebilir.
  • Genel anestezinin yol açabileceği yan etkilerin atılabilmesi için, hastanın ameliyat sonrası 1 gün hastanede kalması gerekebilir.
  • İlk 3 gün ameliyat bölgesinde hafif ağrılar meydana gelebilir. Bacak germe ameliyatından sonra, yürüme, oturma gibi rutin yaşam aktivitelerine dönebilmek için 1 haftalık istirahat sürecine ihtiyaç vardır.
  • Fiziksel olarak zorlayıcı ve yorucu aktivitelerden 1 ay kaçınılmalıdır.
  • Bacak germe ameliyatı sonrasında 1 ay süreyle korse kullanmak gerekir. Korse kullanımı, iyileşme süreci ve ameliyatın etkinliğini artırma bakımından son derece önemlidir.
  • Ameliyat sonrası ilk banyo 3. Gün alınabilir.
  • Hasta, estetik cerrahın ameliyat sonrası iyileşme süreciyle ilgili reçete ettiği ilaçları aksatmadan kullanmalı ve ameliyat sonrası bakım yönergelerine harfiyen uymalıdır.
10

Alanında Uzman Doktor

4

Tıbbi Branş

2000

Başarılı Operasyon

Bacak Germe Ameliyatı Hakkında Diğer Detaylar

Bacak germe ameliyatlarında yara izi kalıp kalmayacağıyla ilgili kafalarda soru işaretleri oluşabilmektedir. Bacak germe ameliyatı sonrası yara izinin boyutu, sarkmanın derecesine bağlı olarak değişir. Kasık bölgesinden açılan kesiler, iç çamaşırının içerisine gizlenebilecek şekilde hizalanır ve dikilir. Dolayısıyla, ameliyat kaynaklı oluşabilecek yara izleri görsel olarak kişiyi rahatsız etmez. Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahinin en belirgin ayırıcı özelliğinin kamuflaj kabiliyeti olduğu unutulmamalıdır.

BACAK GERME KALICI MIDIR?

Bacak germe ameliyatlarında dayanıklılık etkisinin uzun süreli olabilmesi için kilo dengesinin sağlanması gerekir. Sarkma problemleri en çok, hızla alınıp verilen kilolardan ve hareketsiz bir yaşam tarzından beslenir.