Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş tasarımını sadece estetik bir prosedür olarak değerlendirmemek gerekir. Ağız ve diş sağlığı; diş ve çene yapısının fonksiyonelliğinden ve görselliğinden oluşan bir bütündür. Diş ve dişetlerine yönelik yapılan her müdahale, giderilen her sorun, sağlığına kavuşturulan her diş, aynı zamanda da görsel olarak iyileştirmenin birer parçasıdır. Gülüş tasarımı, onarma ve iyileştirme prosedürlerinin yanı sıra, görsel güzellik çıtasını yükselten uygulamalardan oluşur. Gülüş tasarımıyla, dişler, dişetleri, çene yapısı, dudak gibi bölgeler hedef alınarak, yüz konturuna uyumlu, estetik bir gülüş inşa edilir. Nihai hedef, iyi ve mutlu hissettirmektir. Dişlerle ilgili yaşanan hoşnutsuzluk, özgüven duygusunu ciddi oranda zedeleyebilmektedir. Dişleriyle ilgili estetik kaygılar yaşayan birçok kişi, ellerini ağzına kapatarak gülme eğiliminde olduğu gözlemlenmektedir. Özel ve sosyal hayatta, iş ortamında, aynaya bakarken, fotoğraf çektirirken kahkahaların tebessümle bastırılmaya çalışılması, yaşam kalitesini düşürmektedir. Çok basit dokunuşların dahi büyük değişime yol açabileceği unutulmamalıdır.

Gülüş Tasarımının Avantajları Nelerdir?

  • Diş ve diş eti problemleriyle ilgili hastalıklar tedavi edilir.
  • Dişetlerine yapılan müdahalelerle dişler daha sağlıklı görünür.
  • Şekil ve renk düzenlemeleriyle daha estetik görünüm elde edilir.
  • Kahkahaları özgürleştirir.
  • Özgüven duygusunu arttırır.
  • Ağız hijyeni ve bakımı konusunda motivasyon sağlar.

Gülüş Tasarımı Hangi Prosedürlerden Oluşur?

  • Diş Beyazlatma (Bleaching) Uygulaması
  • Porselen Lamina
  • Bonding (Estetik Diş Dolgusu)
  • Zirkonyum Diş Kaplama
  • Full porselen dişler (Empress Diş Kaplama)
  • Pembe estetik
  • Diş eti hastalıkları tedavisi
  • Çürük diş tedavisi

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş tasarımı, ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda planlanması bakımından kişiye özeldir, Güzel gülüşler elde etmek için çıkılan yolculuğun, amacına uygun şekilde tamamlanabilmesi için, prosedürü planlayacak ve uygulayacak diş hekiminin profesyonelliği kadar, el işçiliğinin de önem arz ettiği unutulmamalıdır. Mutluluk dizayn etmek üzerine kurulu olan prosedürde öncelik, her zaman hastanın nasıl bir görsel elde etmek istediğidir. Diş hekimi gerekli tıbbi yönlendirmeleri yaparken, hastanın estetik taleplerini göz önünde bulundurur. Prosedür şeması oluşturulmadan önce hastanın diş röntgeni ve tomografisi çekilir. Bunun yanı sıra hastanın ağız ve ağız içi bölgesinin fotoğrafları çekilir. Ölçümler dijital ortamda yapılır. Detaylı bir şekilde ağız muayenesinden geçirilen hasta için tedavi öncelikleri belirlenir. Cerrahi olarak müdahale edilecek durumlar varsa estetik rötuşlar son aşamaya bırakılacaktır. Hastaya tek bir prosedür uygulanabileceği gibi, birden fazla prosedür kombine edilerek uygulanabilir. Önemli olan, hastanın neye ihtiyacı olduğudur.

  • Diş ve Dişeti Tedavisi: Çürük dişler ve dişeti problemleri tedavi edilir. Diş ve dişeti tedavisinde erken evre müdahale önemlidir. Çürük dişler, diş kaybıyla, tedavisi geciktirilen dişeti problemleri ise ciddi enfeksiyonlarla sonuçlanabilir.
  • Diş Beyazlatma Uygulaması (Bleaching): Bazen sadece diş rengini iyileştirmek bile, dişlerin sağlıklı ve güzel görünmelerini sağlayabilir.
  • Porselen Lamina: Ön dişlerde ayrıklık, kırık diş, çapraşık diş, renk bozukluğu gibi problemlerin giderilmesinde uygulanır. Ağızda şıklık yaratan uygulamalardan bir tanesidir.
  • Bonding (Estetik Diş Dolgusu): Porselen laminada olduğu gibi, ön dişlerde ayrıklık, kırık diş, hafif düzeydeki şekil bozuklukları, gibi sorunların giderilmesinde uygulanır. Tercihe göre, dişin dolguyla boyutlandırılmasını ve uzatılmasını sağlar. Porselen laminaya göre fiyat avantajı ve dayanıklılık dezavantajı vardır.
  • Zirkonyum Diş Kaplama: Dayanıklılığı ve rengiyle, son yıllarda gülüş estetiği kapsamında ön dişlerde de yaygın olarak tercih edilmeye başlanmıştır. Doğal ve estetik bir görünüm sağlar ve uzun ömürlüdür.
  • Full Porselen Dişler (Empress Diş Kaplama): Aralıklı dişlerde, renk kaybı olan dişlerde, şekil bozukluklarında, beyazlatma prosedüründen netice alınamadığı durumlarda uygulanır. Porselen laminadan farkı, diş yüzeyini tamamen saran bir uygulama olmasıdır.
  • Pembe estetik: Dişeti estetiğidir. Dişlerin daha sağlıklı ve güzel görünebilmeleri için, gerekli olduğu hallerde dişeti estetiği yapılabilir. Genel olarak lazerle yapılan bir işlemdir.

Gülüş Tasarımı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Gülüş tasarımı, bir ya da birden fazla işlemin bir arada yapılabildiği bir uygulamadır. 1 seansta bitebileceği gibi daha uzun da sürebilir. Cerrahi olarak yapılan müdahaleler için doktorun vereceği ilaçlar düzenli kullanılmalı, enfeksiyon riskine karşı ağız bakımına dikkat edilmelidir. Genel olarak estetik düzenlemeler, cerrahi olarak yapılacak müdahalelerden sonraya bırakılır. İşlem bölgesinin iyileşme sürecini uzatmamak için gerekli özen gösterilmelidir. Gülüş tasarımı kapsamında yapılan tüm uygulamaların, dayanıklı ve uzun ömürlü olabilmeleri için ağız hijyenine ve bakımına dikkat edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

10

Alanında Uzman Doktor

4

Tıbbi Branş

2000

Başarılı Operasyon

Gülüş Tasarımı Hakkında Diğer Detaylar

dijital Gülüş Tasarımı Nedir?

Uygulama öncesi, hastanın, yüz ve ağız içi bölgesiyle ilgili görsel kayıtları alınarak, dijital ortamda sonuç hazırlanmasıdır. Yüz şekline uygun olabilecek tasarım dijital ortamda hazırlanır. Hasta bu sayede, uygulama sonrasında yapılacak işlemin nasıl görüneceğiyle ilgili fikir sahibi olur.