Botoks Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

botoks-hakkinda-her-sey

Botoks Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Botoks, tüm dünyada uzun yıllardan bu yana yüksek uygulama oranına sahip en popüler estetik tedavilerden bir tanesi. İlk etapta kırışıklıkların ve ince çizgilerin giderilmesinde etkili bir seçenek olarak aklımıza gelse de, uygulama alanı sadece bunlarla sınırlı değil. Popüler hale gelmiş tüm estetik uygulamalar, ciddi bir bilgi kirliliğini de beraberinde getirebiliyorlar. Botoks uygulamasıyla ilgili olarak da birçok doğruluğu olmayan söylentiyle karşılaşıyoruz. Her ne kadar dünya genelinde yaygın olarak uygulanan bir yöntem olsa da tedavinin amacı ve etki alanları konusunda net değiliz. Botoks hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını en doğru şekliyle yazımızın devamında bulacaksınız.

Botoks Nedir Ve Hangi Amaçlarla Uygulanabilir?

Botoks, Clostridium botulinum bakterisinden elde edilen bir toksinin jenerik marka adı. Kökeni ürkütücü olsa da etki alanları göz dolduruyor. Uzun yıllardan bu yana estetik faydalarını daha çok benimsediğimiz botoks, bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılıyor. Botoksun Kullanım amaçlarını başlıca şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kırışıklık Tedavisi

Çizgi ve kırışıklıklar yaşlanmanın en istenmeyen görsel sonuçlarıdır. Sadece yaşa değil; yapısal özelliklere, kötü yaşam tarzına ve beslenme şekline göre de kırışıklıklarla zamansız bir şekilde karşılaşabiliyoruz. En çok yüz ve boyun bölgesini hedef alan çizgi ve kırışıklıkların bilinen en eski ve en yaygın tedavi seçeneği botokstur. Ancak ileri seviyede olan kırışıklık ve sarkma problemleri için botoks yeterli bir uygulama değildir. Botoks ile çok derin olmayan kırışıklıkların ve ince çizgilerin giderilmesinde faydalı sonuçlar elde edilebiliyor.

  • Migren Tedavisinde

Migren tipi baş ağrısından birçok insan muzdarip. Baş ağrıları, tüm gününüzü iptal edecek kadar kontrolü ele geçirebilir. Ne yazık ki migrenin kesin bir tedavisi yok. Çeşitli yöntemlerle, ağrı ataklarının kontrol altına alınması sağlanır. Çoğu kez ağrı kesiciler yetersiz kalabilir. Botoks, migren tedavisinde başarılı sonuçları olan bir uygulama. İnce uçlu iğnelerle belirlenen bölgelere, doktorun uygun gördüğü seans aralıklarıyla uygulanır.

  • Terleme Tedavisinde

Aşırı terleme; kişilerin sosyal yaşam kalitelerini büyük ölçüde düşüren bir sorundur. Altında yatan nedenlerin mutlaka araştırılması ve tedavi edilmesi gerekir. Ter bezlerine uygulanan botoks aşırı terleme sorununun çözümünde de etkili bir tedavidir.

  • Masseter Kası Büyümesi Tedavisinde

Çiğneme kası olarak bilinen masseter kası, dışarıdan görünecek kadar büyüyebilir ve yüz şeklini bozabilir. Masseter kasına yapılan botoks uygulamasıyla bu alanda küçülme sağlanabilir.

Botoksun Yan Etkileri Var Mı?

Her estetik müdahalenin komplikasyon riski vardır. Ancak botoks uygulamasında komplikasyon gelişme riski, daha az invaziv bir uygulama olması bakımından minimum düzeydedir.

Botoks İle Dolgu Aynı Etkiyi Mi Yaratır?

Botoks ile dolgu uygulaması sıklıkla birbirine karıştırılıyor. Botoksun bir dolgu maddesi olduğu yönünde yanlış bir kanı var. Oysa her iki uygulamada birbirinden farklı etkilere sahiptir. Dolgu prosedürü, hacim kaybı yaşayan cilde dolgunluk vermek amacıyla uygulanır. Botoks ise çizgilere neden olan kasları hedef alır.

Botoks Cildi Güzelleştirir Mi?

Botoks prosedürü bir cilt bakım uygulaması değildir. Botoks sadece enjekte edildiği kasları etkiler. Cilt tonunu dengelemek, akne problemlerini gidermek gibi bir etkisi yoktur.

Yanlış Botoks Düzeltilebilir Mi?

Hatalı dolgu uygulamalarını hyaluronidaz enjeksiyonu ile telafi etmek mümkündür. Ancak ne yazık ki botoks uygulamasında son pişmanlık fayda etmez. Düzelmesi için beklemeniz gerekir.

Botoksun Kırışıklık Dışında Başka Estetik Faydaları Var Mı?

Cevabımız evet! Botoks, kalkık bir burun ucuna sahip olmak isteyen ama burun estetiği düşünmeyen kişiler için bir seçenek olabilir. Burun ucuna yapılan botoks enjeksiyonuyla, hafif kalkık bir burun ucu elde edilebiliyor. Gülerken dişetleri fazla görünen ve bundan hoşnut olmayan kişiler de botoks düşünebilirler. Botoks gülümseme kaslarını gevşeterek, dişetlerinin gülümseme esnasında görünürlüğünü azaltabiliyor.