Dudak dolgusu genç ve orta yaş grubu kadınlar arasında oldukça popüler bir uygulama. Dudaklarında daha hacimli, dolgun ve biçimli bir görünüm elde etmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği bir estetik prosedür. Uygulamayı yaptıran birçok kişi görsel olarak kendilerini çok daha iyi hissettiklerini ve sevdikleri ruj renklerini daha özgürce kullandıklarını söylüyor. Peki, bu uygulama sizin için uygun mu? Dudak dolgusundan maksimum sonuçlar elde etmek için nelere dikkat etmeli? Size arzu ettiğiniz görseli sunabilecek güvenilir bir klinik ve doktor seçtiğinizden nasıl emin olabilirsiniz? Tüm bu soruların yanıtını ve dudak dolgusu hakkında en çok merak ettiğiniz konuları yazımızın devamında okuyabilirsiniz.
Dudak Dolgusuna İhtiyacınız Var Mı?
Dudak dolgusu prosedüründe belirleyici olan bireysel tercihleriniz ve ihtiyaçlarınızdır. Dudak dolgusunu en çok gerektiren durumları şöyle listeleyebiliriz:
- Dudaklarınız doğuştan, yapısal olarak ince olabilir.
- Yaşlanmayla birlikte dudaklarınızda hacim kaybı meydana gelerek dudaklarınız eski dolgunluğunu ve diriliğini yitirebilir.
- Dudaklarınızda asimetri sorunu olabilir.
Bu durumların varlığı dudak dolgusuna duyulan ihtiyacı artırıyor. Ancak bu prosedürü talep etmeniz için dudaklarınızın illa ki ince yapıda ya da asimetrik olması gerekmiyor. Daha dolgun ve daha biçimli bir görseli yakalamak istiyor da olabilirsiniz. Önemli olan prosedürün doğru tekniklerle, uzman kişiler tarafından uygulanması.
Dudak Dolgusu Nedir Ve Nasıl Etki Eder?
Dudak dolgusu, dermal dolgu maddeleriyle dudakların şekillendirilmesi ve dudaklara hacim kazandırılması işlemidir. Uygulama künt uçlu kanüller ya da iğne kullanılarak gerçekleştirilir. Dudak dolgusunda en çok hyalüronik asit bazlı jeller kullanılır. Hyalüronik asit bazlı dolgu maddesinin dudaklarda belirli bölgelere stratejik olarak yerleştirilmesi gerekir. İşlem tercih edilen tekniğe bağlı olarak 20 ila 30 dakika arasında sürebilir. Uygulama sonrası değişimi hemen fark etmek mümkündür.
Dudak Dolgusu Ağrılı Bir İşlem Mi?
Dudak dolgusu esnasında ağrı hissedilip hissedilmeyeceği çokça merak ediliyor. Uygulamanın en avantajlı yanı hastaların işlem sürecini konforlu ve sıkıntısız atlatmaları. Uygulama öncesi dudaklar lokal anestezi ile uyuşturulacağı için işlem esnasında hastalar herhangi bir ağrı ya da acı hissetmiyorlar.
Dudak Dolgusu Riskli Bir Prosedür Mü?
Estetik prosedürler öncesi kişileri en çok endişelendiren konuların başında yaptırdıkları işlemin estetik faciayla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı geliyor. Dudak dolgusuyla ilgili zaman zaman medyada yer alan korkunç görüntüler kişilerde endişe yaratabiliyor. Bu tarz haberlerin detayına indiğinizde hemen hepsinin yanlış uygulama kurbanı olduğunu görebilirsiniz. Steril olmayan, denetimsiz klinik koşullarda, uzmanlığı ve yetkinliği olmayan kişiler tarafından yapılan tüm tıbbi müdahaleler insan sağlığı için büyük risktir. Dudak dolgusu yaptırmak istiyorsanız önceliğiniz doktorunuzun ve kliniğinizin; referanslarını, güvenilirliğini ve bilinirliliğini sorgulamak olmalıdır.
Dudak Dolgusu Prosedüründen Ne Beklemelisiniz?
Dudak dolgusundan ne gibi sonuçlar bekleyebilirsiniz? Bu sorunun cevabını netleştirmenize yardımcı olacak tek şey öncesi ve sonrası fotoğrafların incelenmesi olacaktır. Potansiyel sonuçları anlamanın en ideal yolu budur. Ne kadar çok görsel incelerseniz o kadar net bir fikre sahip olursunuz. Kliniğinizden ve doktorunuzdan öncesi ve sonrası fotoğrafları talep edin. Bu, aynı zamanda doktorunuza ve kliniğinize daha çok güven duymanızı sağlar. Doktorun daha önce gerçekleştirdiği uygulamalara ait öncesi ve sonrası fotoğraf arşivi aynı zaman da en büyük referansıdır.
Dudak Dolgusu His Kaybına Yol Açar Mı?
İşlem esnasında uygulanan lokal anestezinin etkisi 1 – 2 saat sürebilir. Anestezi etkisi geçtikten sonra his kaybı sorununun düzelmesi beklenir. Dudaklar sinir ucu bakımından zengin bir organdır. Bu sebeple dudak dolgusu; işinin ehli kişiler tarafından, uygun klinik şartlarda yapılmalıdır.