Dudak dolgusu son yılların en çok talep edilen, en gözde estetik dokunuşlarından bir tanesi. Özellikle de genç ve orta yaş grubu kadınlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Dudak dolgusunu ilk etapta daha hacimli ve çekici dudaklara sahip olmak amacıyla uygulanan bir prosedür olarak değerlendirsek de görsel olarak sunduğu farklı faydalar da var. Dudaklarda yaşlanmaya bağlı olarak meydana gelen biçim bozukluklarının giderilmesinde, dudak çizgilerinin netleştirilmesinde de etkili sonuçlar sunuyor.
Dudak Dolgusu Neden Bu Kadar Popüler?
Estetik hayatımızın bir parçası. Kimi zaman görsel, kimi zaman fiziksel, kimi zaman psikolojik bir ihtiyaç. Estetik prosedürlere sadece daha iyi hissetmek için başvuruyoruz dersek bu oldukça eksik ve yetersiz bir söylem olur. Artık birçoğumuz iyi görünmenin sadece psikolojik bir ihtiyaç olmadığını; çoğu kez, çoğu ortam için bir gereklilik olduğunu biliyoruz. Estetik dünyası, bu gerekliliği kolaylıkla sağlayabileceğiniz, günlük yaşam akışını etkilemeyen birçok zahmetsiz prosedürle doludur. Zamanın herkes için çok kıymetli bir kavram olduğu günümüz dünyasında, pratik bir şekilde gerçekleştirilen ve uzun iyileşme süreçleri gerektirmeyen uygulamalar revaçtadır. Dudak dolgusu prosedürü de bu prosedürlerden bir tanesi. İşte size, dudak dolgusunu çok sevdiren nedenler:
- Cerrahi bir prosedür olmaması
- Kesi, dikiş gibi işlemlerin olmaması
- Minimal invaziv olması
- Düşük yan etki ve komplikasyon riskine sahip olması
- Günlük hayatı etkilemeyen kısa süreli bir uygulama olması
- Oldukça doğal sonuçlar sunması
Dudak Dolgusu Ne Zaman Riskli Olur?
Yapılan dudak dolgusu uygulamasının estetik bir faciayla sonuçlanmaması için şu noktalara dikkat etmek gerekir:
- Dudak dolgusu uygulaması alanında uzman ve uygulama tecrübesi olan kişiler tarafından yapılmalıdır.
- Dudak dolgusu; steril ve hijyenik klinik ortamlarda yapılmalıdır.
- Dudak dolgusunda kullanılacak olan ürünün kalitesi mutlaka sorgulanmalıdır.
Dudak Dolgusu Kayar Mı?
Hatalı bir dudak dolgusu uygulaması dudak dolgusunda kayma riskini gündeme getirebilir. Dolgu maddesinin yer değiştirmesine yol açan durumları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Enjeksiyonların Yanlış Noktalara Uygulanması
Uygun derinlikte yapılmayan yüzeysel enjeksiyonlar, dolgu maddesinin hareket etmesine sebebiyet verebilir. Buna ek olarak, dolgu maddesinin hangi noktalardan verileceği uygulama öncesinde doğru hesaplanmalı ve planlanmalıdır.
- Dolgu Maddesinin Fazla Miktarda Enjekte Edilmesi
Dudak dolgusunda kayma riskini artıran bir diğer unsur da dolgu maddesinin gereğinden fazla enjekte edilmesidir. Yüksek bir hacim elde etmek amacıyla dolgu maddesinde aşırıya kaçılmamalıdır.
- Kalitesiz Dolgu Maddesi Kullanımı
Dudak dolgusunda kullanılan maddenin kalitesi; sağlık açısından, görsel açıdan ve yapılan işlemin başarısı açısından son derece önemlidir. Kalitesiz ürün; dolgu maddesinin kayma riskini artırırken; komplikasyon oluşumuna ve hiç de estetik olmayan bir görünüme yol açabilir.
Dudak Dolgusu Kayarsa Ne Yapmalı?
Hatalı ve başarısız bir dudak dolgusu uygulamasını telafi etmek için bazı seçenekleriniz var. Dudak dolgusu uygulamasında ağırlıklı olarak hyalüronik asit kullanılıyor. Hyalüronik asit, vücudumuzda doğal olarak bulunduğu için, uygulama sonrası alerjik reaksiyonlara yol açmıyor. Hyalüronik asit bazlı dolguların sıkça tercih edilmesinin en önemli nedeni bu. Vücudumuz enjekte edilen maddeyi yabancı bir madde olarak algılamıyor ve dolayısıyla reaksiyon vermiyor. İlaveten, hyalüronik asit daha doğal görsel sonuçlar sunması bakımından da avantajlı bir seçenek olarak değerlendiriliyor. Yanlış bir uygulama sonucu dolgu maddesi yerinden oynamışsa bu durum, hyaluronidaz ile düzeltilebiliyor. Hyaluronidaz, hyalüronik asit bazlı dolguları eritmekte kullanılan bir madde. Dudak dolgusunun kayması durumunda bir diğer seçeneğiniz ise uygulamanın etkinliğini yitirmesini beklemek. Zira dudak dolgusu uygulaması ömür boyu kalıcılığı olan bir prosedür değil.