PB serum uygulaması son yılların dünya genelinde rağbet gören anti aging prosedürlerinden bir tanesi. Bol miktarda hyalüronik asit ve üç enzimin karıştırılmasıyla oluşturulmuş bu tedavinin 3 formu bulunuyor. Enjeksiyon yöntemiyle gerçekleştirilen PB serum, günlük yaşamı etkilemeyecek kadar kısa süren, konforlu bir tedavi seçeneği. PB serum hakkında merak ettiğiniz soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.
PB Serum Nedir?
PB serum hyalüronik asit ve 3 farklı enzimi içeriğinde barındıran bir ürün. Vücudumuzda doğal olarak var olan hyalüronik asit cildin nem dengesini sağlamakla görevli. Hyalüronik asit eksikliği ciltte; mat, soluk, kuru ve cansız bir görünüme yol açıyor. Bu sebeple hyalüronik asit bazlı ürünler ve uygulamalar anti aging prosedürlerin olmazsa olmazı. Peki, hyalüronik asit dışında PB serum içeriğinde hangi enzimler bulunuyor? Bu enzimler ne işe yarıyor?
- Kollajenaz Enzimi
Ciltte kırışıklık, sarkma, lekelenme gibi problemlerin ana nedeni kolajen seviyesinin yaşla birlikte düşüşe geçmesidir. PB serum içeriğindeki kollajenaz enziminin görevi; kolajen sentezini uyarmak ve kolajen üretimini artırmaktır.
- Liyaz Enzimi
Liyaz enzimini ödem çözücü olarak nitelendirebiliriz. Liyaz enzimi, vücutta su tutumunu azaltır, bu sayede de ödemin vücuttan daha kolay atılmasını sağlar.
- Lipaz Enzimi
Lipaz enziminin görevi vücuttaki yağları parçalamaktır. Lipaz enzimi, vücudun belli bölgelerinde depolanmış olan inatçı yağları parçalayarak yıkıma uğratır.
PB Serum Türleri Nelerdir?
PB serumun; low, medium ve high olmak üzere 3 farklı formu bulunuyor.
- Low PB Serum
Low PB serum uygulamasında amaç cildi sıkılaştırmak ve cilde kaybettiği elastikiyetini yeniden kazandırmak. Cildin yenilenmesini sağlayan Low PB serum sıklıkla gözaltı torbalarının tedavisinde tercih ediliyor ve etkili sonuçlar sunuyor.
- Medium PB Serum
Medium PB serumda lipaz enziminin yağ parçalayıcı özelliğinden faydalanılıyor. Medium PB serum inatçı yağların depolandığı bölgeleri hedef alıyor. Uygulama; jawline bölgesi, gıdı, kol, bacak, karın gibi alanlarda incelme ve sıkılaşma sağlıyor.
- High PB Serum
High PB serum içeriğinde ağırlıklı olarak kollajenaz enzimi bulunuyor. Kolajen kaybına bağlı hasar görmüş alanlarda başarılı sonuçlar sunuyor. High PB serum; ameliyat izleri, yanık izleri, yara izleri, akne skarları, çatlaklar, selülit, kırışıklıklar ve cilt sarkmalarında etkili olabiliyor.
PB Serum Nasıl Uygulanır?
Öncelikle bu tedavi, tekniğe hakim, alanında uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilmelidir. Kişilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hangi çeşit PB serumun kullanılacağına karar verilir. İşlem esnasında herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmemesi için anestezik krem uygulanabilir. Daha önceden işaretlenen alanlara enjeksiyon işlemi gerçekleştirilir. Ortalama 15 dakika içerisinde tedavi tamamlanır. Kişiler işlem sonrası sosyal yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilirler.
PB Serum Kaç Seanstan Oluşur?
PB serum uygulamasında seans sayısı kişilerin ihtiyaçlarına göre değişebiliyor. Kimi zaman tek seans yeterli olabiliyorken kimi zaman da daha etkili sonuçlar için birden fazla uygulamaya ihtiyaç duyulabiliyor.
PB Serum Uygulamasından Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
- PB serum uygulaması ağrılı bir işlem değildir. İşlem sonrası ağrı kesiciye ihtiyaç duyulacak rahatsızlıklara yol açmaz. Ancak başka sebeplerden ötürü ağrı kesici kullanılması gerekiyorsa hangi grup ağrı kesici kullanılması gerektiği mutlaka doktora danışılmalıdır.
- Sauna, solaryum, havuz gibi aktivitelerden 1 hafta süreyle uzak durulmalıdır.
- Enzimlerin etkisini göstermesi için işlemden sonra yaklaşık 1 hafta boyunca düşük karbonhidratlı ve bol proteinli bir diyet uygulanmalıdır.
- Beslenmeye ek olarak işlem sonrası; vitamin takviyesi alınmalı ve bol su tüketilmelidir.